April-info

Förhandsgranskning av bild
Skänkta odlingslådor som inom kort kommer att spudla av växtlighet.

Nu är vi inne i en period med många bollar i luften och det kommer att hända mycket på skolan kommande veckor. Påsklovet kom verkligen välbehövligt – som alltid. Temat är inne i halvlek och eleverna på mellanstadiet har varit engagerade i Tryde förr och nu. De har redovisat för lågstadiet som nu arbetar med jordbrusbygden. Vecka 17 kommer vi att avsluta tema JORD.

I denna veckan bär det av till Stenshuvud där vi får guidning. Det är ett resultat av Positiva projekt som vi fick medel av Sparbanken Skåne till. Vi ser framemot vårfina dagar där vi både kan umgås och lära oss mer om naturlandskapet.

Ni har fått information om två föräldrakvällar – d. 25/4 kl. 18-20 då vi har en angelägen föreläsning om Sociala medier och deras påverkan på våra barn. Ni fördelar er i era barns klassrum och kommer att få ta del av samma föreläsning, men där de efterföljande diskussionerna är ålderanpassade. Visste ni att drygt 70% av våra 9-12-åringar använder sociala medier? De flesta sociala medier har en åldersgräns på 12 år! Vi ser framemot att återigen få träffa er vårdnadshavare i skolans lokaler. Ingen föranmälan krävs.

Barnrättsdagen d. 11/5 kommer de Ukrainska barnens situation att uppmärksammas. Vi planerar en heldag, där eleverna under skoldagen förbereder inför kvällens evenemang. Fritids kommer att ansvara för Öppen scen och tipspromenad. Övriga elever planerar för försäljning och aktiviteter, där ni bidrar med en liten peng vid inköp av barnens alster. Det kommer att finnas möjlighet att köpa korv och kaffefika. All förtjänst kommer att doneras till Rädda Barnen alternativt UNECEF. Mer information kommer!

Utöver alla aktiviteter kommer renoveringen att gå in i etapp två och vi förbereder inför den stora rockaden som ska vara klar inför höstterminen. I samband med detta ska det i några utrymmen läggas nya mattor och målas om, samt köpas in nya möbler. Det blir en rejäl ansiktslyftning som vi alla ser framemot. En del av arbetsuppgifterna på fixardagarna är ett led i detta.

Vi vill även uppmärksamma åk 5 som marknadsförde sig själva och Tryde friskola på ett ypperligt sätt i Vi i femman. Vi är alla stolta över er bedrift!

Jens kommer troligen att sluta som vikarie, då han har fått ett nytt arbete. Vi vill tacka honom för allt arbete som han har lagt ner och att han har ställt upp när vi har behövt extra personal.

Idrotten för åk 1-6 är från och med denna vecka utomhus på skolan, med möjlighet till ombyte och dusch i omklädningsrummen.

Personalen kommer denna och kommande veckor att få utbildning i lärplattformen InfoMentor. Ni vårdnadshavare får information om när och hur det är aktuellt att starta upp. Det kommer att bli ett stort lyft för skolan och ökad smidighet för er vårdnadshavare.

Under maj-månad kommer vi att få besök av våra blivande förskoleklasselever. De kommer att provleka på vår fina skolgård och träffa en del av personalen. Ni är alla välkomna till vår fina skola!

Lite datum att notera:

20-21/4, samt 23/4 Fixardagar

20-22/4 Besök klassvis på Stenshuvud

25/4 Föreläsningskväll 18-20 Sociala medier för vårdnadshavare.

11/5 Barnrättsdagen kl. 16-18 (OBS: ändrad sluttid)

12/5 Barnkulturspåret teater för åk 1, 3 och 4

13/5 Barnkulturspåret teater för åk 6

25/5 K-dag fritids öppet