April-info

I år är påsken något sen, det innebär att tiden fram till skolavslutningen är så mycket kortare. Tre hela veckor har vi att disponera. De övriga veckorna innehåller lovdagar. Ja det där med fyradagars-vecka har vi en möjlighet att praktisera nu. Skolan börjar klä sig i vacker skrud, lekarna blir mer glädjefyllda, eleverna kisar mot solen när de arbetar i klassrummen och musik på skolgården blir ett naturligt inslag. Det är en härlig tid vi går till mötes. Som extra krydda är eleverna i åk 3 och 6 mitt uppe i nationella ämnesprov, vilka vi följer med spänning. Har vårt idoga arbete gett resultat? Den första prognosen visar på ett samstämmigt – JA!

Eleverna på skolan medverkar till en Europaresa…De samlar poäng genom att ex. delta i rastaktiviteter, hoppa rep och genom att klura på olika frågeställningar reser de genom Europa. En karta är uppsatt utanför skolsköterskans rum där vi kan följa resan – allt för att få eleverna att motiveras till fysisk aktivitet.

Denna vecka har vi utmanat Brösarps skola i så lite matsvinn som möjligt. Vinnande skola får välja efterrätt en dag längre fram under vårterminen. Heja, heja!

Stina och jag är redan igång med höstens planering och organisation. Vi behöver vara noggranna i vårt arbete och  ta hänsyn till våra elevers behov, men även vara kostnadseffektiva. Som det ser ut nu kommer Maria Gjöderum att bli mentor för blivande förskoleklass.

På onsdag och fram till mitten av maj kommer Hampus Engdahl att ha sin praktik förlagd på framförallt fritidshemmet. Han går sista terminen på högskolan i Kristianstad och har önskat sin praktik hos oss. Det är mycket värdefullt även för oss att högskolestuderande blir en del av vår verksamhet. Vi får input och får ta del av forskning och nya rön. Dessutom får vi en naturlig återkoppling på vår verksamhet, vilket är mycket givande.

Fixardagarna är i antågande och vi hoppas att ni föräldrar har möjlighet att lägga några timmar på era barns skolmiljö.

Vi vill passa på att be er föräldrar att hjälpa era barn att hålla ordning i sina klädfack och få upp sina tillhörigheter från golvet. Det underlättar både för era barn och för vår lokalvårdare.

Glöm inte att skicka tillbaka samtyckesblanketten om GDPR till skolan.

Kort info:

10/4-22/5 Hampus Engdahl gör sin praktik hos oss. Handledare: Lotta Andersson

15-22/4 Påsklov

V. 17 Utomhusidrotten börjar på skolan.

23/4 och 27/4 Fixardagar se separat utskick

1/5 LOV

14/5 Stanna-Titta-Vinka för  F-2 (Österlens lastvagnar kommer till skolan i ett pilotprojekt om säkerhet)

20/5 Öppet hus för blivande förskoleklass kl. 15-18

22/5 A-dag Eleverna lediga – fritids öppet

30/5 LOV

31/5 A-dag – Eleverna lediga- fritids öppet

6/6 LOV

7/6 A-dag – Eleverna lediga – fritids öppet

13/6 Sommaravslutning

17/6 A-dag – stängningsdag – fritids stängt

vecka 26 – fritids i Nybrostrand

v. 29-31 fritids stängt

Med gemensamt arbete blir vi en skola att hänvisa till.

… för övrigt anser jag att alla elever har rätt att lyckas i skolan!

Trevlig påskledighet och njut av våren!

Anette Strid