Menu

April-info

0 Comments

Jag såg dem tydligt – flera, stående i grupp, tätt tillsammans – utan avstånd, helt oberörda – vitsipporna i Skogsbacken och dovhjortarna i Fyledalen. Naturen följer inga riktlinjer och våren skjuts inte upp – den är här NU!!!!

Nu går vi in i sista perioden av detta märkliga läsår. Vi ser framemot tema-avslutning och Barnrättsdag. Skolavslutningen kommer att bli som förra året – på skolan, utan er föräldrar. Vi hoppas på 2022.

Vill tacka Jens Gunnarsson som haft sin praktik hos oss under flera veckor och avslutade denna i fredags. Han är kvar på skolan som resurs på fritids under onsdagar terminen ut. Vi är glada och stolta över PRAO-elever, studerande på gymnasiet och lärarstuderande som gärna vill göra sin praktik hos oss. Vi har varit något restriktiva detta år, men har ändå kunnat erbjuda några denna möjlighet.

Förra veckan var vi inne i en fixardagsperiod och är så tacksamma för allt arbete som ni föräldrar bidrog med under dessa tillfällen. Det fixades och trixades, uppfanns och skapades – tillsammans med solens strålar skiner det extra mycket om Tryde friskola den närmsta tiden.

Våra treor genomför de nationella proven och sexorna betygstödjande bedömningsunderlag (ersätter nationella ämnesproven i år). Det är flera delar och viktigt att eleverna presterar utifrån sin fulla kapacitet. Vi stödjer dem så mycket vi kan och får.

Fritids Humlor och Trollsländor har ett pågående temaarbete med rollspel och Fjärilen håller också på att avsluta temat och har övergått till vårlekar.

Info om kommande veckor:

Fredagen d. 30/4: Temaavslutning med Räddningstjänst, korvgrillning, bilduppgift och lite till… Eleverna kan ta med sig tyger/trasor i rött, gult och/eller orange (även mönstrat) till temats avslutande bilduppgift.

Onsdagen d. 12/5: Barnrättsdag utifrån artikel ”Barns rätt till meningsfull fritid”. Aktiviteter på skolan – kanske en överraskning!!!

Torsdagen d. 13/5: HELG

Fredagen d. 14/5: LOV – fritids öppet som vanligt

Måndagen d. 17/5: F-dag – eleverna lediga- fritids öppet som vanligt.

Tisdagen d. 15/6: Skolavslutning

Onsdagen d. 16/6: Stängningsdag (Fritids stängt)

Vecka 26-27 är det Nybroveckor i år. Elevernas önskemål om två veckor har gått att genomföra. (kommer separat info)

Ni hittar läsårstiderna för nästa läsår på hemsidan, återkommer med skoltiderna.

…för övrigt har alla elever rätt att lyckas i skolan…

Njut av vårvädret och var rädda om er….

Rektor Anette