Augusti – Skolstartsinfo

Äntligen är det dags för skolstart – hjärtligt välkomna till ett nytt läsår!

En folder med all skolstartsinfo skickas hem första skoldagen. Ni kan även klicka här för att läsa den!

Som vanligt vid skolstart firar vi. Flaggan hissas, ballonger smyckar träden, blommor i klassrummen, musik (ena delen av Rockis och Poppis) på skolgården och glass till eleverna – precis så som en skolstart ska vara. Eleverna ska längta efter att börja skolan – för det gör vi. Hela förra veckan förberedde sig personalen för att ta emot era barn. Vi har gjort fint i våra lokaler, planerat aktiviteter och månat extra om alla elevers behov. Det är ett stort ansvar vi har och det vill vi förvalta väl.

Vi ser verkligen fram emot ännu ett spännande och lärorikt år tillsammans med er och era barn. Detta läsår kommer engagemang, samarbete och glädje stå i fokus.

Före sommarlovet gjorde vi några små förändringar i organisationen eftersom Andrea Bossner flyttade till Ystad och fick en tjänst där. Fredrika Wahlström är ny mentor för årskurs 4 och Isabell Nilsson kommer åter till skolan för att tillsammans med Malin Andersson leda arbetet för åk 1. Berörda vårdnadshavare informerades om detta före sommarlovet.

Här nedan följer information som är viktigt att ni känner till inför skolstart. Om det är något ni undrar över så kom gärna in om på skolan, ring eller maila.

Notera att skoltiderna är ändrade på grund av nya busstider och förändrad timplan.

Läs gärna Planen mot diskriminering och kränkande särbehandling. Den nya versionen för 2019-20 kommer inom kort på vår hemsida.

PS: vi har en plats ledig i åk 1 – hjälp oss att sprida detta.

…för övrigt anser vi att alla elever har rätt att lyckas i skolan!