Veckan före sportlovet hade vi c:a 5 elever frånvarande/dag och i stort sett fulltaligt med personal. Idag, måndag, nio elever frånvarande – ingen personal. Jag har sällan varit med om så hög närvaro i februari månad, vilket säkert är ett led av allas vår hantering av restriktionerna – tack!

Trots denna positiva utveckling får vi konstatera att vår förhoppning om en Coronafri vår grusats och vi pratar fortsatta restriktioner. Kanske har era släktingar blivit vaccinerade och alla hoppas att detta ska påskynda utvecklingen av nedåtgående kurvor.

Tryde friskola planerar så här:

Fortsatt obligatorisk visiranvändning för personal i barngrupp. Restriktionerna har stärkts v. 9-10, men gäller fram till påsklovet.
Undantag är uteaktivitet, rast och idrottslektioner.

Dubbla idrottsbussar för att skilja klasserna åt, v. 9. Inget ombyte/dusch.

Moderna språk fortsätter med distansundervisning åtminstone v. 9, troligen längre.

Slöjd som tidigare. Eleverna stannar på skolgården och inväntar sin pedagog.

Simundervisning för förskoleklass påbörjas vecka 9 (onsdag) och pågår fram till påsklovet. Därefter åk 1. Simhallen är ej öppen för allmänheten och eleverna kommer inte att möta elever från andra skolor i omklädningsrummet. Eleverna håller avstånd i omklädningsrum och dusch.

Pausa föräldrastäd fram till påsklovet. Nya besked kommer.

Vi fortsätter med tidigare restriktioner, undvika externa besök på skolan, hålla avstånd, tvätta händer, undvika fysiska möten, maximera antal personal i vissa utrymmen, samt stanna hemma vid symtom.

”Stora förhoppningar är halva lyckan!

Tack för er uthållighet!

Personal och styrelse på Tryde friskola/Rektor Anette