Då hamnade även Tryde friskola i läget för distansundervisning. Vi har diskuterat risken att hamna i detta beslut under lång tid och när det väl kom var vi utom tvivel. Vi riskerar inget för elever, personal och vårdnadshavare i detta skede av pandemin. Vi vet och förstår att det inte har varit lätt för er att lösa, men vi hoppas att ni instämmer med vårt beslut.

Nuläget är följande: De personer som vi fått kännedom ha testats positivt för Covid 19 har alla något samband med åk 5. Förloppet gick snabbt, från det första meddelandet om positiv testning tisdag kväll, till ytterligare positiva under onsdagen. Samma eftermiddag fattades beslut om distansundervisning för åk 5 och i går eftermiddag beslut om distansundervisning för hela skolan efter att flera testats positivt. I nuläget har vi kännedom om 12 personer som har testats positivt.

Alla vårdnadshavare har fått löpande info på mailen och jag uppmanar er att ha extra uppsikt där kommande dagar.

Följande gäller i nuläget:

Era barns mentorer har kontakten med er och informerar om distansundervisning. På mellanstadiet sker kontakten direkt med eleverna.

Matpaket har erbjudits samtliga elever.

Ingen hämtning av material på skolan. Endast i-Pad för elever på mellanstadiet kan hämtas om den har förvarats på skolan.

Notera att alla elever ska testas – hoppa inte över femte dagens testning. Den är mycket viktig enligt Smittskydd Skåne. Det är femte dagen efter man senast kunnat exponeras för smitta. Detta gäller även om du inte har symtom.

Om ditt barn testas positivt, informera rektor direkt. Vi behöver få en samlad bild inför beslut om fritids/skola nästa vecka. Måndagen d. 17/5 är det F-dag och ingen undervisning, dock behöver beslut fattas huruvida fritids är öppet eller ej. Detta beslut fattas senast onsdag kl. 10. Återkommer med info.

Om du är tveksam – ring 11313

Ny Corona-info kommer i slutet av veckan.

Vi ber er ha överseende med att inget är som vanligt. Vi gör så gott vi kan och det vet vi att ni också gör.

Var rädda om er!

Personalen och styrelsen på Tryde friskola/Rektor Anette