Tomelilla kommun är mörkröd. Den senaste statistiken visar att Tomelilla kommun är en av kommunerna i Skåne där smittspridningen är som högst. I samband med detta vill jag informera om att jag igår fick besked på att vi har två konstaterade fall på skolan. De klasser som är mest berörda har vårdnadshavarna fått information utskickad idag. Ja – vi skickar hem elever och vi vet att det ibland kan vara svårt att lösa, men symtomen är diffusa, ibland inga alls. Huvudvärk, ont i kroppen, lite näsrinna – men det är kanske allergi… Jo det kan det vara, för det är allergitider nu, men vi tar det säkra före det osäkra – ett litet tag till.

Denna veckan har vi färre än 10 elever frånvarande/dag – det är så glädjande. Däremot har vi haft några i personalen frånvarande, vilket gör att vi får pussla. Idag har vi gått ut med att eleverna i vissa klasser ska vara utomhus så mycket som möjligt och arbeta i halvklass. Fritids kommer naturligtvis också att vara utomhus – och vädergudarna är med oss.

Vi tog ett sent beslut igår kväll avseende Moderna språk för åk 6 och ber om ursäkt om detta ställde till det för er. Det känns fel att låta våra elever åka till Kastanjeskolan tillsammans med andra skolor när vi samtidigt fick information om ovanstående. Slöjden är lite annorlunda. Där har eleverna lektionen tillsammans med elever från sin egen klass – i halvklass.

Vi fortsätter med visiranvändning för vår personal i barngrupp inomhus. Denna vecka uppmanar vi till visiranvändning även i personalutrymmena. Vi påminner varandra, håller avstånd… och parallellt med detta pratar vi om vardagliga ting, skrattar och har roligt – för glädje är ett sätt att få energi, för att i sin tur kunna ge energi till andra – våra elever!

Vill påminna om när någon i hushållet har konstaterad Covid 19:

Föräldrastäd pausas terminen ut. Fartuun kommer att sköta vår viktiga lokalvård under denna tid.

Respektera restriktionerna, var rädda om varandra, njut av att vara utomhus nu när vi har härliga vårdagar framför oss – och glöm inte att hitta glädjeämnen!

Personal och styrelse/Rektor Anette