I nuläget kommer det mycket information från Smittskydd Skåne och restriktionerna ändras snabbt. Vi har i nuläget 40 elever frånvarande. Igår hade vi all undervisande personal på plats, men idag har vi några frånvarande. Vi gör allt vi kan för att era barn ska få sin undervisning, pusslar och personalen arbetar extratimmar. Vi följer utvecklingen noggrant och fortfarande bedömer vi att Tryde friskolas restriktioner ligger i framkant och är ett föredöme.

Enligt de senaste restriktionerna gäller följande:

• Testning bara vid symtom. Detta gäller bl a elever.
  • Vid hushållsnära kontakter skall man vara hemma minst 5 dagar från det att den i hushållet som
    har covid-19 insjuknade (tidigare var det 7 dagar från
    provtagningsdatum)
  • Pga hög smittspridning i samhället är det ej möjligt att identifiera
    smittkedjor i skolan.
  • Du som har haft Covid 19 de senaste tre månaderna och fått detta konstaterat genom PCR-test är generellt undantagen från förhållningsregler. Men om du får symptom ska du stanna hemma.

Då vi har en mycket hög smittspridning i samhället och samtliga klasser på något sätt är berörda, bifogar jag senaste informationen från Smittskydd Skåne.

Tack för er förståelse och tålamod!

Styrelsen och personalen/ Rektor Anette