Vi fortsätter att arbeta med att hålla Covid-smittan borta från skolan. Denna veckan har vi endast haft c:a 15 elever frånvarande/dag, vilket inte är anmärkningsvärt. Dock har restriktionerna stramats åt de senaste dagarna och avser samtliga personer, även om du är fullvaccinerad. Enligt FHM gäller följande:

Detta gäller från 22 november

Både vaccinerade och ovaccinerade bör testa sig vid symtom

Som tidigare uppmanas alla att vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma men från 22 november rekommenderas även vaccinerade att testa sig för covid-19 när de får symtom. Följande rekommendationer gäller:

• Var uppmärksam på nytillkomna symtom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla.
  • Stanna hemma om du får dessa eller andra symtom på luftvägsinfektion.
  • Testa dig för covid-19 om du får symtom. Det gäller både dig som är ovaccinerad och dig som är vaccinerad. Barn som ännu inte börjat förskoleklass och de som haft konstaterad covid-19 senaste halvåret behöver inte testa sig. På 1177.se finns information om hur testningen går till där du bor.
    Genom att stanna hemma när du får symtom minskar du spridningen av covid-19 och andra infektioner som influensa och RS-virus.
  • Även om du får ett negativt testsvar för covid-19 bör du fortsätta stanna hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när du får symtom på luftvägsinfektion. Det minskar spridningen av andra infektioner.

Ytterligare åtgärder från 24 november

Folkhälsomyndighetens vägledning för smittspårning har uppdaterats. De som delar hushåll med en person som har covid-19 ska stanna hemma i sju dagar och testa sig för covid-19.

Vi fortsätter med att följa restriktionerna nedan och uppmanar alla att göra detsamma.

Styrelsen och Personalen på Tryde friskola/Rektor Anette