Corona-info 8/12, samt Lucia och julavslutning.

Med anledning ökad smittspridning och därmed nya restriktioner, har vi i samråd med Smittskydd Skåne beslutat om följande förändringar avseende Lucia och Julavslutning:

Lucia kommer att firas under skoltid utomhus d. 14/12. Klasserna får sjunga sina intränade sånger klassvis med avstånd. Skolans personal kommer att vara publik. Eleverna har endast huvudbonad ex. luciakrona, tomteluva, pepparkaksmössa, glitter och/eller tärnljus. De byter inte om till tomtekläder eller lucialinne.

Det innebär att det inte blir något luciafirande på skolan kvällstid den 14/12. Vi hoppas på detta sätt bidra till att ni alla får vara friska under julhelgen.

Julavslutningen kommer att ske på skolan i klassrummen och utomhus. Ni som har för avsikt att hämta era barn kl. 10, gör detta på skolans föräldraparkering för elever lågstadiet + syskon på mellanstadiet, samt på kyrkans parkering för mellanstadiets elever. Vi uppmanar er vårdnadshavare att invänta era barn vid parkeringen och inte samlas på skolgården. Separat info kommer.

Idrotten denna vecka och nästa vecka sker som vanligt i Onslunda. Vi kommer att beställa dubbla bussar och slussa in eleverna klassvis i hallen. Ingen duschning vid terminens två sista idrottstillfällen.

Språkvalet för åk 6 sker som vanligt på Kastanjeskolan. Jag har uppmanat Kastanjeskolans rektor att eleverna ska separaras skolvis i klassrummet. Hoppas att detta sker.

Nu hjälps vi åt att hålla oss friska de sista dagarna före julledigheten. Vi följer restriktionerna, är noggranna med att hålla avstånd, tvätta händer och att testa oss vid symptom.

Tack för ert tålamod och förståelse!

Styrelsen och personalen på Tryde friskola/Rektor Anette