Folkhälsomyndigheten bedömer att covid-19 är en sjukdom som vi måste lära oss att leva med i samhället och arbetet med testning och smittspårning ute i regionerna måste fortsätta. Skulle utvecklingen vända till kritiska nivåer finns en beredskap att införa restriktioner igen. (FHM)

Säkert har ingen undgått att Folkhälsomyndigheten har informerat om att ett flertal restriktioner tas bort d. 29/9. Glädjen är stor i flera branscher, men det uttalas även oro i några led. Är detta för tidigt?

Styrelsen, personal och skolledning på Tryde friskola har beslutat enligt nedan och gäller från d. 8/9 om inget annat anges:

Föräldrastäd återupptas d. 1/10 under förutsättning att restriktionerna inte stramas upp.

-Simundervisningen återupptas v. 37 för samtliga klasser.

-Ombyte och dusch vid idrottsundervisning återupptas inför innesäsongen v. 45.

-Fortsatt uppmaning till vårdnadshavare att hämta och lämna sina barn utomhus. Vid behov av att ex. komma in och se över barnens hylla kontaktas personal. Vårdnadshavare till yngre barn uppmanas att kontrollera sitt barns hylla/kläder en gång/vecka.

-Fortsatt lunchhantering som tidigare. Lågstadiet tar sin lunch i sitt klassrum och mellanstadiet i vagnsrummet.

-Frivillig visiranvändning för personal.

-Utvecklingssamtalen sker digitalt under ht åk 1-6. Förskoleklassens vh kan välja mellan digitalt möte eller fysiskt möte utomhus. Vissa elevhälsomöten kan ske fysiskt efter överenskommelse med berörda.

-Föräldramöte lågstadiet utomhus, stationsvis, mellanstadiet digitalt.

-Slöjd och språkval enligt nuvarande rutiner.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som är 6 år eller äldre, som reser in i Sverige från länder utanför Norden att ta ett PCR-test efter ankomsten till Sverige, oavsett om man har symtom eller inte (FHM).

Vi fortsätter att följa de allmänna råden enligt nuvarande rekommendationer.

Stanna hemma och testa dig även när du har milda symtom

Barn och vuxna som känner sig sjuka ska stanna hemma från arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter. Det gäller även om dina symtom är milda. Du ska också testa dig och undvika kontakt med andra.

På sidan Om du eller någon i familjen har blivit sjuk kan du läsa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om hur du gör om du blir sjuk och hur du gör för att testa dig. Du kan också läsa på www.1177.se om vad som gäller där du bor.

På sidan Hur länge bör jag stanna hemma beskriver vi hur länge barn och vuxna ska stanna hemma om de blir sjuka. (FHM)

Vi ser framemot en härlig hösttermin där vi alla får vara friska och kunna delta i skolans aktiviteter.

Tack för er förståelse!

Styrelse och personal/Rektor Anette