Corona-information, 17 mars

Vi har fått en ny medarbetare med namn Corona. Hon påverkar oss alla på olika sätt. En del av oss blir oroliga, rädda och tar reda på allt om henne, utan urskiljning. Andra blir avvaktande, tror bara på det som de som bäst känner henne vet. Det finns till och med de som gör sig lustiga över henne, troligen för att de också är oroliga. Men det finns också en grupp som inte tror att hon finns….

Vi som personal på Tryde friskola agerar på den information som kommer från de som vi tror känner Corona bäst (Folkhälsomyndigheten och Skolverket) och det är följande:

1. Om du är det allra minsta förkyld eller hostig, även om du inte har feber eller varit utomlands, ska du stanna hemma, tills du känt dig helt frisk, minst två dagar. Vi på skolan kommer att kontakta er föräldrar om era barn i skolan eller på fritids uppvisar något förkylningssymtom, eller har feber.

2. Om ni kontaktar personalen om råd hur ni ska göra om era barn är lite förkylda, kommer vi alltid att svara att de ska stanna hemma.

3. Vi har förberett för distansundervisning, dvs undervisning med hjälp av olika länkar och material att arbeta med hemma. Detta får ni tillgång till när era barn stannar hemma längre tid eller om skolan kommer att stängas.

4. Vi har förberett en handlingsplan för personalen som ständigt uppdateras, så att alla bemöter er föräldrar med samma information. I handlingsplanen står bland annat hur vi ska göra om exempelvis köksbiträdet eller lokalvårdaren blir sjuk, men också hur vi ska fördela eleverna om många av personalen behöver stanna hemma, eller om skolan stängs.

5. Eleverna kommer att vistas mycket utomhus kommande veckor, både under skoltid och under fritids. Det innebär att de behöver vara bra klädda. Överdragsbyxor, vinteroverall, regnställ, stövlar, vantar och mössa behöver vara kvar på skolan under kommande veckor.

… så oavsett vad vi tror eller tycker, måste vi anpassa oss efter Corona. Vi ska svara på barnens frågor på ett lugnt och trovärdigt sätt, med den information som vi i nuläget anser komma från säkra källor och det är för vår del www.folkhälsomyndigheten.se och www.skolverket.se

Tänk på att vi har elever på skolan som befinner sig i riskgrupp för att få allvarliga komplikationer om de får Corona.

Ni är alltid välkomna att höra av er till oss personal. Vi gör allt vi kan för att upprätthålla verksamheten på ett tryggt och professionellt sätt.

Personalen på Tryde/friskola/Rektor Anette