Corona-information 23 april

Sedan påsklovet ser vi en tydlig förändring till det positiva i elevers och personals närvaro. Förra och denna veckan har det varit c:a 10 elever/dag frånvarande, vilket är som en ”vanlig” aprilvecka och vi har all personal på plats. För verksamhetens skull är naturligtvis detta mycket bra.

Vi har gjort en Risk- och konsekvensanalys tillsammans med styrelsen, vilket skapar en framförhållning och en trygghet i de fall Folkhälsomyndigheten tar beslut som påverkar elevernas skolgång. Ni vh som har behov av fritidshemsplats om det blir aktuellt med skolstängning har blivit informerade och fått klartecken. Detta förebyggande arbete skapar en trygghet vad gäller rutiner. Fortfarande finns naturligtvis en oro hos både personal och elever om Coronans framfart och utveckling som vi hanterar tillsammans, vilket märks i återkommande justeringar och påminnelser av olika vardagliga rutiner.

Denna veckan har vi gjort en förändring som påverkar er vh som har era barn på fritids. Hämtning och lämning av era barn sker utomhus. Detta för att minimera smittorisken ytterligare. I de fall ni har överenskommelser med mentor, fortsätter dessa som vanligt.

Vi har gjort ytterligare förändringar runt matsituationen. Eleverna på lågstadiet, åk 1-3 kommer att få in sin mat i klassrummet för att minimera smittrisken i samband med att de tar mat, men även för att ytterligare effektivisera detta moment. Någon klass har valt att äta utomhus i det fina vädret.

Skolavslutningen kommer att ske på skolan i elevernas klassrum. Vi kommer att göra allt för att eleverna ska få en bra skolavslutning på skolan. Det innebär att vi tyvärr inte kan låta er föräldrar närvara denna dag. I den mån ni kommer att hämta era barn direkt efter avslutningen, ber vi er stanna på föräldraparkeringen och invänta ert barn där. Info kommer.

Arrangemang som ex. bandyturneringen, där eleverna har närkontakt och där hela skolan samlas som publik, kommer att flyttas till hösten.

Övriga rutiner, som ex att vi är utomhus mycket, fortsätter som tidigare.

Vi hoppas att ni har förståelse för våra förändringar, att vi gör detta för att minimera smittorisken och att både elever och personal ska känna sig trygga på sin arbetsplats.

Om ni undrar något, hör gärna av er!

Ha en avkopplande helg, njut av det fina vädret och umgås lagom med nära och kära.
Personalen/ Rektor Anette