Corona-information 7 maj

Igår nåddes vi av nyheten att Corona fanns på ett äldreboende i Tomelilla. Det påminner oss om att det ännu inte är över. Vi måste hålla fast vid våra restriktioner och rutiner och hjälpa varandra att inte glömma eller missa. Vi på Tryde friskola är bra på rutiner och vi påminner varandra om vad vi kommit överens om, vi utvärderar och förändrar – om det behövs.

De senaste veckorna har vi haft mycket god närvaro hos både elever och personal. Denna veckan är det endast 5-10 elever frånvarande/dag. Vi tror att den noggranna hygienen även påverkar andra infektioner, vilket vi får se som positivt. Personalmässigt har några fler varit frånvarande denna veckan än förra, övervägande VAB. Trots detta är det hanterbart och inget som påverkar elevernas undervisning.

På onsdag d. 13/5 kommer vi att arrangera Barnrättsdag. Eleverna kommer att cirkulera på stationer, övervägande utomhus och i sina ordinarie klasser. Innehållet är varierande ex. lekar, information om Barnkonventionen, fysisk aktivitet, Barn förr och barn i Ecuador. Det blir en spännande dag och allt är säkrat utifrån våra rutiner. Under eftermiddagen kommer även fritidshemmet att fira fritidshemmets dag, med visning av Fritidsstjärnorna som är filmad i förväg. Det är endast barn som är i behov av fritids som kan närvara denna eftermiddag. Filmen kan ses i efterhand.

Skolavslutningen kommer att ske på skolan, tyvärr utan er föräldrar och pågå från kl. 8-10 i klassrummen. Vi kommer att filma rektors sommartal, personalsången och Kulturskolans framträdande. Rosutlämningen till åk 6 kommer att ske på skolgården, endast för de elever som det berör. Vi försöker att skapa en skolavslutning traditionsenligt, men inte i kyrkan i år och inte i närvaro med er föräldrar. Ni kommer att få mer info.

Beslutet om lämning och hämtning utomhus kvarstår terminen ut och det kommer inte att ges möjlighet att närvara under lektionstid för er föräldrar kvarstående veckor. Vi påminner även om att eleverna är klädda för utomhusaktivitet varje dag. Vi vill att eleverna tvättar sina händer även när de kommer till morgonfritids och att ni är noga med att meddela fritidspersonalen vid hämtning nu när det sker utomhus.

Vi hoppas att ni har överseende för våra beslut och att ni stödjer oss i våra rutiner.

Tack för er förståelse!

Personalen på Tryde friskola/Rektor Anette