December-info

File:Tomte by sussi1.jpg - Wikimedia Commons

Det är något som händer när julljusen ställs fram – när de röda dukarna och julblommorna får pryda de noggrant utvalda ställena i hemmet, på skolan eller arbetsplatsen. Det ska göras med omsorg – inget förhastat. Ett stort tack till er föräldrar som lagt ner jobb och ledig tid för att vi ska känna julstämning på skolan. För julstämning försöker vi ändå känna. Kanske det inte blir som vanligt i år, men att känslan infinner sig är allas ansvar. Det blir både julpyssel, Lucia och julavslutning även denna termin, men på ett alternativt sätt.

Vattentemat avslutas d. 9/12. Det har experimenterats, målats, skrivits fakta- och berättelsetexter, gjorts akvarium, sjungits vattensånger och mycket mer. Nästa termin kommer ELD att stå i fokus. Det kommer att bli ett spännande tema med många infallsvinklar. Ska bli intressanta att höra vad eleverna har för idéer.

Fram till jullovet och därefter kommer eleverna att träffa Gun-May, som finns som resurs för våra elever under skoldagen. Ida, som är resurs i åk 3 och personal på fritids kommer att sluta då hon ska ta sig an nya utmaningar. Vi vill tacka henne för all hjälp och önskar henne lycka till. Det kommer att bli en mindre personalförändring avseende resurs i åk 3 och 5, vilket informeras i ett separat utskick nästa vecka till berörda vårdnadshavare.

Lucia kommer att firas på fredag. Ett luciatåg från åk 6 kommer att ge oss stämningsfull skönsång och eleverna bjuds på lussefika.

Återigen vill vi flagga för många kvarglömda kläder. De läggs ut på pingisbordet eftermiddagarna under vecka 51. Måndagen d. 21/12 lämnas kläderna till klädinsamling.

I nuläget ser det ut som om idrottsundervisningen efter jullovet fortsätter som nu, dvs inget ombyte och ingen simundervisning. Vi återkommer om vi tar något annat beslut.

En lek, hämtad från Tik-Tok figurerar på skolan. När ett speciellt ord sägs, får man ett slag i nacken. Vill att ni är observanta på detta och alla andra sociala medier. Notera att det är 13-årsgräns i flera fall. Ha kontroll på era barns mobiltelefon och vad de gör på nätet. Det händer mycket som era barn inte berättar.

KLicka här för att läsa mer om sociala medier.

För en tid sedan fick ni information om att era barn som har fritids inte kan åka de sena bussarna hem. Jag har haft en dialog med Tomelilla kommun, som väljer att dra tillbaka beslutet. Det är från och med nu tillåtet att barn som är på fritids kan åka någon av de sena bussarna hem på tisdagar och torsdagar, under förutsättning att det finns plats.

Några viktiga datum:

Fredagen d. 18/12: Julavslutning se separat utskick. Undervisningen slutar kl. 10. Bussar hem kl.12

Torsdagen d. 7/1 stängningdag. Fritids är stängt.

Måndagen d. 11/1 vårterminen börjar enligt ordinarie schema

V. 8 Sportlov

…för övrigt så anser vi att alla elever har rätt att lyckas i skolan.

Vi önskar er alla en fridfull jul, var rädda om er och umgås i lagom mängd.

Personalen/rektor Anette