Decemberinfo – julhälsning

Julen är här….ja- och vintern också!!!

Så mycket ljusare det blir med lite snö och all julbelysning blir liksom mycket vackrare. Lucia blev som vanligt otroligt stämningsfullt och våra elever levererade. Det är viktigt med traditioner, de skapar en fin samhörighet. På  pysseldagen i början av december fick eleverna i sina faddergrupper tillverka olika juldekorationer. Det är fantastiskt att se de äldre eleverna ta hand om och hjälpa de yngre.Stämningen på en skola beror i så stor grad på hur de äldre eleverna bemöter varandra och vilka förebilder de yngre kan ha. Vi har mycket trevliga elever och de äldre eleverna på vår skola är mycket måna om att de yngre ska ha det bra. Det är beviset på ett gott föräldraskap och ett givande värdegrundsarbete av personalen.  Veckan före avslutning firades Nobels minne. Eleverna åt tre-rätters middag och fick delta på olika stationer. Ett trevligt inslag så här i slutet av terminen.

Vill passa på att be om er hjälp – vi har i vissa elevgrupper ett mycket tråkigt språkbruk. Eleverna använder svordomar och könsord och vi försöker att markera så mycket vi kan. I samtal med eleverna framkommer det att de bl a spelar spel avsedda för betydligt äldre ex. GTA, där åldersgränsen är 18 år. Våldsinslagen är i detta spel inte avsedda för någon, allra minst elever på en F-6-skola. Om detta har ett samband, kan vi inte avgöra, men oavsett ber vi er stödja oss i detta arbete.

Tänk på 15-minutersregeln för er som åker buss, att lyssna på Radio Kristianstad och följa informationen på Tomelilla kommuns hemsida om det blir snöoväder. Vill även påminna om att eleverna är klädda efter väder, då vi oavsett väder alltid är ute på rasterna och del av fritids.

Här kommer lite info inför vårterminen:

Fritidshemmen planerar att under början av vårterminen arbeta med tema Vinter (Fjärilen) och Rörelse/föreningsliv (Humlan)

Onsdagen d. 9/1 Vårterminen för skolan börjar enligt ordinarie schema

Onsdagen d. 30/1-fredagen d. 1/2 Skolinspektionen besöker. Möjligen kommer de att intervjua någon av er föräldrar.

Onsdagen d. 13/2: Fadderdag – vänskap

V. 8 Sportlov

…för övrigt anser vi att alla elever har rätt att lyckas i skolan!

Ha en riktigt avkopplande julledighet och även om ni inte hinner med allt – det blir jul ändå…

God Jul och ett Gott Nytt År önskar

Anette och all personal på Tryde friskola