Menu

Decemberinfo

0 Comments

Luciafredag och det är en vecka kvar till julavslutning. På skolan hörs julsånger och det luktar pepparkakor i personalrummet. Det är förväntan i luften – som inte enbart är en fördel. En del barn reagerar mer än andra att lektionerna inte är som de brukar, rutinerna hemma ändras och det är mörkt och regnigt. Det gäller att hitta en balans mellan det särskilda och det vanliga…

För min del är jag rektor på ”riktigt” nu. Rektorsprogrammet är avslutat och jag ska få tid över – eller inte. Den fylls snabbt igen och det ska den göra.

Vi är bekymrade över att för många elever inte är rädda om våra saker och pratar ofta i klasserna om detta. Det kostar skolan onödiga pengar, som kan användas till annat. Vi kontaktar er vårdnadshavare om det blir aktuellt och hoppas att ni stödjer oss i detta arbete.

Styrelsen har beslutat att från och med hösten 2020 kommer ytterligare två elever att erbjudas plats hos oss i blivande förskoleklass. Det är glädjande att vi öppnar upp fler platser i våra klasser så att vi kan möta söktrycket. Se separat info.

Fritids har organiserat uteförråden för utlåning av lekredskap. Vi satsar mycket på rastaktiviteter och att erbjuda rörelseaktiviteter på fritids. Vi vill också påminna er föräldrar att se över kvarglömda kläder. Avslutningsdagen läggs alla kvarglömda kläder i ateljén, där de finns fram till d. 8/1, därefter lämnar vi iväg kläderna till klädinsamling.

D. 1/1 kommer Barnkonventionen att bli lag. Det innebär att barnens röst ska höras och synas i allt högre grad och att detta blir lagstadgat. Vi är redan en bra bit på väg och känner oss stolta i detta arbete.

Lite info om kommande period:

20/12 Julavslutning se separat info

9/1 Skolstart enligt ordinarie schema

14/1 Öppet hus för blivande förskoleklass

Jan-feb Skolinspektionens enkät till vårdnadshavare och elever.

v. 6 Nationella prov återupptas för åk 6.

v. 8 Sportlov

v. 11 Nationella prov för åk 3 inleds.

V. 15 Påsklov

Vi  önskar er alla en glädjefylld och avkopplande jul  –  och som ni alla vet…

Alla elever har rätt att lyckas i skolan!

Anette Strid

rektor