Februari-info

Image.jpeg
Temauppstart i tisdags – ELD
Sten och Flisas första möte med elden!

Vårtermin – snödroppar – fågelkvitter-tunna jackan-strand och bad….nej nu får jag lugna mig lite – även om vi alla längtar efter sol-kis (nytt ord) och vårvärme..

Vi mötte i alla fall värmen i tisdags när vi hade uppstart av vårens tema – ELD. Högre makter var informerade och soluppgången över Trydeslätten var mer eldfängd än vanligt. 160 barn och vuxna stående med avstånd på skolgården fick bevittna åskmuller, blixtar, en flammande eld och ett miniskådespel där stenåldersmänniskor förundrades över eldens magi. Genom att fånga elevernas nyfikenhet skapar det intresse och motivation till många lektioner.

De nationella proven för åk 3 och 6 ser lite annorlunda ut i år. Åk 3 ska genomföra dem, men inte redovisa till Skolverket. Åk 6 kommer att få ett betygsstödjande bedömningsmaterial, liknade nationella prov, men som inte heller det ska redovisas.

Till hösten kommer reviderade kurs- och ämnesplaner. I samband med detta kommer bland annat grundläggande kunskaper att betonas. Timplanerna i de olika ämnena kommer också att förändras i vissa fall.

På onsdagar och under vårterminen kommer fritids att ha förstärkning av Jens Gunnarsson. Han har tidigare gjort sin praktik hos oss. Gun-May Nilsson är resursassistent och kommer att finnas som resurs i några av våra elevgrupper under våren. Vi önskar våra nya medarbetare välkomna till vår skola.

Förra veckan träffade jag fokusgruppen, en slumpmässigt utvald grupp elever och pratade om varför läsning är viktigt och hur de själva möter läsning hemma och i skolan. Flera av eleverna hade önskemål om mer högläsning av vuxen både hemma och i skolan. Flera av eleverna önskade längre sammanhängande tid i skolan till egen läsning. I samband med denna diskussion visade jag filmklippet nedan.

Eleverna, framförallt på lågstadiet, har mycket saker på sina hyllor i kapprummet. Ber er skicka med en kasse inför varje lov, helst oftare, då vi kan tömma elevernas hängare/hylla och få dessa avtorkade.

Föräldrastäd pausas till och med vecka 8. Styrelsen återkommer för nya besked.

Övrig information:

V. 7-11 Lärarstuderande i åk 4 (Frida Nilsson)

v. 8 sportlov

V. 11-16 APL från Barn och Fritid i åk 1 (Jens Gunnarsson)

v. 13 påsklov

13-17/5 Helg/Lov+K-dag (14/5 och 17/5 är fritids öppet)

15/6 skolavslutning

16/6 stängningsdag (Fritidshemmet är stängt)

v. 26 ev. och v 27 Nybrovecka/-or. Vi återkommer med besked.

v. 28-30 stängningsveckor

Läsårstiderna för 2021-22 finns länkat från vår hemsida under faq, eller kan ni gå direkt ut på Tomelilla kommuns hemsida.

…för övrigt anser vi att alla elever har rätt att lyckas i skolan.

Njut av härliga vinterdagar – det är sannolikt att det blir uteidrott de närmsta veckorna – info kommer.

Rektor Anette