Januari-info

En morgon i januari – utsikt från Tryde friskola!

Visst kan januari både vara regnig, trist och mörk – eller helt fantastisk! I tisdags hade vi denna utsikt från personalens arbetsplatser. Visst blir man inspirerad och förundrad. Detta blir vi också varje dag av att möta era barn – de inspirerar och förundrar oss. Den sociala kompetensen förändras, de utvecklas och gör framsteg – vi resonerar och diskuterar – hur ska vi kunna hitta bättre metoder och åtgärder – provar och utvärderar. Det är som att lägga pussel, utan att veta vad bilden kommer att visa.

Nu är vi igång efter ett rekordlångt jullov. Temat denna termin är JORD. Vi har brainstormat tillsammans i personalgruppen och kopplat till det centrala innehållet – det vi, enligt kursplaner ska undervisa eleverna i. Det ska bli spännande att följa arbetet med det sista elementet, av fyra – Luft, Eld, Vatten – och Jord.

Denna vecka hälsar vi kurator Caroline Englund välkommen. Hon kommer att ersätta Oskar Jönsson som kurator, då Oskar har fått nya spännande uppdrag. Vi önskar honom lycka till och tackar honom för allt han har tillfört vår verksamhet under dessa fem år.

Jens kommer att fortsätta att hjälpa oss framförallt på fritids. Vi är tacksamma för att kunna ringa honom när vi är kort med personal. För övrigt är allt som vanligt. Denna vecka är så gott som all personal på plats och lektionerna flyter på.

Vi har skrivit avtal med en lärplattform, InfoMentor och kommer att introducera denna för personal och er vårdnadshavare under senare delen av våren. Den kommer att underlätta i flera situationer ex. frånvaroanmälan, följa era barns utveckling, samt kontakt med pedagogerna. Vi återkommer med mer information längre fram.

Vi planerar, under förutsättning att Covidsmittan avtar, att bjuda in till en kväll med föreläsning och diskussion kring våra elevers utsatthet på sociala medier. Vi har bokat d. 8/3 kvällstid. Vi återkommer med tid.

Planering pågår kring det ekonomiska bidrag vi sökte och fick från Positiva projekt (Sparbanken Skåne). Eleverna kommer att få en trevlig upplevelse i april på Stenshuvud med naturguide och naturskola.

Vi har analyserat höstterminsbetygen i åk 6 och kan glädjas över att i 11 av 15 ämnen hamnar betygen över riksgenomsnittet – och då är det höstterminsbetygen. Prognosen för våren är att fler ämnen kommer att hamna där.

Planeringen för renoveringen och ombyggnaden fortgår enligt planering. Vi planerar möblering och inköp av inventarier. Nästa ”ingrepp” blir att öppna upp ”dockis” med dörr ut för att förbereda ett kapprum.

Vill be er som har era barn på fritids att vid ändring av tider, i möjligaste mån, informera fritidspersonalen dagen före, eller senast kl. 7.45 samma dag. Det blir stressande för era barn när vår information inte stämmer med era barns och att vi behöver gå ifrån lektionstid för att kolla ändringar som kommer in under skoldagen. Dessutom finns det en risk att vi inte ser ändringarna förrän det är för sent och bussen har kört. Vill även passa på att påminna om kvarglömda kläder. På fredag lämnas dessa till klädinsamling.

Övrig information:

15/2 Vänskapsdag

v. 8 Sportlov

v. 15 Påsklov

20-22/4 Positiva projekt

11/5 Barnrättsdagen

25/5 K-dag – eleverna lediga, fritids öppet

26/5 Helg

27/5 LOV-Fritids öppet

6/6 Helg

16/6 Skolavslutning

17/6 K-dag Fritids öppet

20/6 Stängningsdag, Fritids har stängt.

v. 26-27 Nybroveckorna

…för övrigt anser vi fortfarande att alla elever har rätt att lyckas!

Rektor Anette