Mars-info

Lite kärleksbombning!

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Alla är tillbaka efter ett skönt och avkopplande sportlov – ändå är det något som skaver – vad är det som händer ute i världen och inte längre från Sverige än några timmars flygresa? Händelseutvecklingen i Ukraina berör de flesta av oss, även våra barn. Ofta undviker vi att informera våra barn om händelser i världen som påverkar oss känslomässigt. Vi vill skona dem från obehagliga bilder och reportage, men ändå är de medvetna om att något pågår som är allvarligt. Jag bifogar en helt ny länk till Skolverkets hemsida med tips om hur vi kan prata med våra barn om svåra saker som krig. Personalen på skolan har fått samma information.

Förhandsgranskning av bild
Mer kärleksbombning…..

Nu börjar skolans renoveringsetapp 2 närma sig. Dörren till blivande åk 6 är beställd och i april-maj tas nästa steg. Under Nybroveckorna 26-27 kommer det stora arbetet att göras. Bibliotekets samtliga böcker är inscannade och förberedda för ett ”riktigt” utlåningssystem. Det är mycket som kommer att hända på skolan nu – en riktig uppgradering. Vi har även lämnat in bygglov för en inköpt lekställning som ska på plats på skolgården. Fixardagarna i april kommer att vara extra viktiga och vi hoppas att många av er föräldrar har tid att delta.

Vi kommer att ta emot några prao-elever i mars-april. Vi hälsar dem välkomna.

Tema JORD kommer att påbörjas på mellanstadiet och övergår därefter till lågstadiet. Det viskas om mycket närområde, jordbruk och odling. Avslutning är planerad till v. 17.

Vi ber er att informera fritids om tillfälliga förändringar av era barns fritidstider. Även om ni informerat era barn på morgonen, blir de ofta tveksamma om vi har andra frititidstider noterade. Det skapar också onödig oro för en del barn. Detta gäller framförallt de yngsta eleverna.

Vill även påminna er som har barn i åk 3 och 6 att inte ansöka om ledighet under perioden med nationella prov.

Åk 3: vecka 11-20

åk 6: vecka 14-18

Övrig info:

22/3 Åk 5 deltar i Vi i femman!

v. 15 Påsklov

6/4 Årsmöte

20/4, 21/4 och 23/4 Fixardagar

25/4 Sociala medier. Föreläsning för er föräldrar på skolan (via länk) med efterföljande diskussioner. VIKTIGT!!!!

11/5 Barnrättsdag

25/5 K-dag (Fritids är öppet)

26/5 Helg

27/5 LOV (Fritids är öppet)

6/6 Helg

16/6 Skolavslutning

v. 26-v. 27 Nybroveckorna. Fritids flyttar sin verksamhet från skolan till Nybrostrand.

v. 28-30 Stängningsveckor. Fritids är stängt.

16/8 Skolstart

Skulpturen " Den knutna pistolen”... - Secret World
Non-Violence, icke-våld, är en bronsskulptur av Carl Fredrik Reuterswärd från 1980 – mer aktuell än någonsin.

För övrigt anser vi att alla människor i världen är lika mycket värda och att alla elever har rätt att lyckas!

Rektor Anette