November-info

Image.jpeg
Utställning av Tryde friskolas tema i Sparbankens fönster v. 47 och 48

Är det lönt…. att klaga på vädret och mörkret – nej vi vet att vi inte kan påverka något av det, men ändå är hälsningsfrasen – Godmorgon – usch så mörkt och regnigt det är! Ja vi är inne i november och det känns lite tungt, men också mysigt. Vi tänder lite fler ljus på morgonen, kaffet smakar extra gott och vi försöker att ställa fram lite godsaker i personalrummet för att få energi att hålla barnens engagemang igång några veckor till. Vi firar läsmålet med film och popcorn, planerar inför julaktivitetsdagen och hittar anledningar att skratta tillsammans.

Tema Luft är nu avslutat och en liten del finns att beskåda i Sparbankens fönster utanför Coop. Mellanstadiet fick göra ett försök att provflyga sina drakar, även om det var kavlugnt. Nästa termin är det Jord som tema – kanske vi kan se fram emot lite vårodling på skolgården.

Vi har glädjande nyheter att berätta – fotbollsplanen ägs nu av Tryde friskola. Vi har tidigare haft nyttjanderätt, men nu är planen vår. Det ökar våra möjligheter att hitta olika lösningar för skolan – tack styrelsen för ert arbete!

Renoveringen fortsätter på skolan.. Målning och mattläggning i kapprummet utanför lågstadiets klassrum och dockis förvandling till kapprum är nästa steg. Vi ser framemot fina lokaler som ska stå klara inför höstterminen.

Lena Sjunnesson, Jessica Bergsten, Pia Nyberg och Jens Gunnarsson kommer att fortsätta arbeta hos oss under vårterminen. Vi har en stabil personalgrupp som trivs med att arbeta på skolan. Vi är så tacksamma för att lektionerna löper på och att era barn får kontinuitet i sitt lärande. Det är grunden till en verksamhets utveckling.

Vi tackar Sandra Jonasson för att du hjälper oss fram till jullovet, framförallt i förskoleklass och åk 1. Vi önskar dig lycka till med din utbildning till förskollärare.

Humlans fritids arbetas det med Legomaster. Eleverna är engagerade och bygger olika miljöer. De filmar och berättar om sina olika byggen. På Fjärilen handlar det mycket om julpyssel kommande veckor.

Kvarglömda kläder läggs fram på borden under taket utanför mellanstadiets klassrum sista skolveckan. De finns där under fritidstid månd-fredag v. 50. De kläder som inte hämtas lämnas på klädinsamling därefter.

Nu närmar sig julen med stormsteg. Lucia firar vi på skolan utomhus och vi ber er att vara noggranna med att hålla avstånd som publik. Avslutningen kommer att firas i kyrkan, tyvärr utan besökare.

Övrig information:

1/12 Stängningsdag. Skola och fritids håller stängt för utbildning.

2/12 Julaktivitetsdag

14/12 Lucia firas på skolan 18-18.30. se info på hemsidan

17/12 Julavslutning se kommande info

10/1 Stängningsdag. Skola och fritids håller stängt för utbildning.

12/1 Vårterminen börjar enligt schema

julbild - Underkläder & Bad
Styrelsen och personalen på Tryde friskola vill önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År. Tack för ert engagemang och goda samarbete/Rektor Anette