Novemberinformation

November –  naturen går in i en viloperiod, men det gör inte Tryde friskola. Styrelsen har tagit beslut om en mindre renovering i vår atelje´ och Studio för att underlätta städning och funktion av lokalen. Allt detta är möjligt tack vare mestadels ideellt arbete. Det är en av anledningarna att det är glädjefullt att arbeta på skolan. Det kläcks en ide´, den vänds och vrids för att hitta den mest praktiska lösningen. Kort därefter verkställs det. Samma sak sker i personalgruppen – det uppstår ett problem som måste lösas, man erbjuder varandra hjälp och vips så är det löst. Nåja i de allra flesta fall går det till så. Här finns en stor samarbetsvilja, vilket alltid gör det trevligt att komma till sin arbetsplats – även en grå och disig novemberdag.

Markus (fritidspedagog) är tillbaka efter sin tjänstledighet och Ida Rohlin kommer att förstärka fram till jullovet på fritidshemmet (Humlan) istället för Monica Eriksson, som är kvar på skolan men som resurs i en klass.

Vår skolsköterska Ann-Christine, kommer att behöva vara ledig från v. 45 till i mitten av januari. Madeleine Persson kommer att ersätta henne under torsdagarna kl. 8-16.30 under denna tid mobil: 0709-958342.

I november händer det mycket som inte eleverna kommer att märka så mycket av. Vi har granskning av såväl Miljö och hälsa, som Skolinspektion. Det är två viktiga besök, där vi ges tillfälle att få visa upp vår fina och professionella verksamhet.

Trots att det bli kallare glömmer eleverna sina klädesplagg. Vi har en stor hög med kläder som är kvarglömda. Vi ber er att kolla om era barns kläder finns bland dem.  Resterande kläder lämnas till klädinsamling.

Idrotten har börjat inomhus i Onslunda. Parallellt de första veckorna har vi även simundervisning.

Glöm inte att era barn syns bättre i höstmörkret med reflexer i/på sina kläder!

Här kommer några hållpunkter:

V. 46 Vi har utmanat Brösarps skola till så lite matsvinn som möjligt. Vinnande skola får välja efterrätt en dag.

27/11 Julpysseldag

27-29/11 Skolinspektionens granskning av Tryde friskola

4/12 Stängningsdag (Skola och fritidshem är stängda, personal på utbildning)

12/12 Lucia (mer info kommer)

14/12 Kvarglömda kläder lämnas till klädinsamling

21/12 Julavslutning (info kommer)

9/1 Vårterminsstart enligt schema

För övrigt anser jag att alla elever har rätt att lyckas i skolan!

/Anette