Oktoberinfo

Bibliotekarie Björn inspirerar eleverna inför boktaven B.

Förra veckans ledighet blev som ett minihöstlov. Personalen fick genomgång i HLR och brandutbildning och fredagen gav utrymme till uppgifter som inte alltid hinns med under lovet. Det händer något när höstdagarna infinner sig. Vi sorterar, städar och plockar undan – rensar, både inomhus och utomhus. Det är befriande!

-Det är jättekul!!! fick jag som svar av en elev i sexan häromdagen när jag frågade om temaarbetet om Storbritannien som mellanstadiet har påbörjat. Vårt arbete ska väcka intresse och vara lustfyllt. Då öppnas alla inlärningssignaler. Förskoleklassen fick besök av bibliotekarie Björn inför bokstaven B. Vem vill inte lära känna honom och veta vad han är för en figur? Jag tror att personalen tycker det är minst lika kul som eleverna. Engagemang, samarbete och glädje är våra honnörsord under läsåret och vi har tydliga mål kopplade till detta, bland annat ämnesöverskridande arbete med en lustfylld uppstart – mer kommer under läsåret!

Kan ni säga en skola som har en egen folkracebana? Jag kan!!! Vi har flera elever med ett stort motorintresse och som kläckte idén tillsammans med fritids att bygga en folkracebana på skolgården. Nu har vi en – i hörnet av fotbollsplanen – besök den gärna. Här finns speakertorn och en bana, regler och ambulansförare. Jo det kan hända och har hänt att skador har inträffat. Vi gör allt för att minimera detta.

Det är förkylnings- och kräkperiod. Var noga med att ha era barn hemma tills de är redo för skolarbete. Det gynnar både ditt eget och andra barns hälsa.

Vecka 45-49 har vi praktikanter på skolan:

Jens Gunnarsson från Barn- och fritidsprogrammet, som huvudsakligen kommer att vara i förskoleklass, men även på fritids.

Pia Nyberg, från lärarassistentutbildningen, som i huvudsak kommer att vara i åk 1, men även med arbetsuppgifter i andra klasser.

Vi är mycket stolta över att vi har studeranden som vill göra sin praktik hos oss – det är ett bevis på att vår skola står för kvalitet.

Lite info om kommande period:

Torsdagen d. 24/10: samtliga elever slutar 12.50. Inga bussar 15.10.

Vecka 44: Läslov – uppmuntra era barn till att läsa!!!

Tisdagen d. 3/12: F-dag, ingen skola, fritids som vanligt.

Onsdagen d. 11/12: Lucia i Tryde kyrka, info kommer.

Fredagen d. 20/12: julavslutning

Torsdagen d. 9/1: Vårterminsstart

Vill önska er alla en fortsatt glädjefylld och lärorik hösttermin –  för som ni alla vet…

Alla elever har rätt att lyckas i skolan!

Anette Strid