Septemberinformation

15-årsjubileum på en skola i sensommarskrud – kan det bli bättre? Det var en härlig avslutning av förra veckan att se eleverna i likadana tröjor med skolans nya logga, delta i jubileumsaktiviteter planerade av styrelsen. Det var sju olika stationer med varierat innehåll som aktiverade eleverna under förmiddagen. De fick pressa äppelmust, dansa zumba, sjunga, ha fotbollsövningar, gå frågerunda, delta i yoga och ha samarbetsövningar och inte minst hoppa i hoppborg. Lunchen lagades på skolgården (wok) och alla elever kunde därefter njuta av tårta. Dagen avslutades med lotteri där alla elever fick någon typ av vinst med sig hem och godis innan det var dags att avsluta dagen. Vi vill tacka styrelsen och alla föräldrar som har lagt ner arbete på att eleverna skulle få en minnesvärd dag. Som ett mer bestående minne, planterades en hängblodbok på gräsmattan framför skolan.

Vill även passa på att tacka alla föräldrar som deltog på ett eller annat sätt på Fixardagarna. Det är ovärderligt arbete som läggs ner för att få guldkant på skolan.

Arbetet i alla klasser är i full gång och det är härligt att notera hur aktiva eleverna är ute på rast. Det är mycket långrep, bandy, grävning i sandlådan och fasttagarlekar. Förra veckan deltog några elever från mellanstadiet på en uppstart till Ungdomsfullmäktige i Tomelilla. De var goda representanter för Tryde friskola.

Här kommer lite info om det som komma ska:

Fredagen d. 28/9 är det studiedag och alla elever är lediga från skolan. Fritidshemmet är öppet som vanligt.

Utvecklingssamtalen påbörjas. Försök att vara noga med att komma ihåg den tid ni har anmält er till.

Torsdagen d. 4/10 har vi Trivseldag/Fadderdag för åk 1-6  i Kronoskogen info kommer. Förskoleklassen stannar kvar på skolan för aktiviteter här.

D. 3-10/10 har jag semester – Stina är tf rektor.

Läxhjälp lågstadiet tisdagar kl. 14-15, Mellanstadiet onsdagar kl. 14-15. Ingen föranmälan krävs.

Som tidigare är ni alltid välkomna till skolan, för att hälsa på era barn, eller för att prata med mig.

För övrigt anser jag att alla elever har rätt att lyckas i skolan!

Hälsar

Rektor Anette