Ungdomsfullmäktige

Tryde friskola kommer att finnas representerat när Tomelilla kommun nu startar igång projektet med ett ungdomsfullmäktige i Tomelilla kommun. Vi skickar fyra elever från år 4-6 som ska presentera skolan och även få träffa kommunpolitikerna och lära sig hur kommunen drivs och fungerar.

”Under dagen kommer Tomelillas kommunchef, Britt-Marie Börjesson, att berätta om sitt arbete och varför det är så viktigt att barn och ungdomar får göra sin röst hörd. Tomelillas kommunalråd, Leif Strandberg, kommer att informera om ansvaret att tillvarata kommunens intressen och dess utveckling. Nämnds ordförande i Familje- och Kultur&Fritids nämnderna , Christer Yrjas och Anette Thoresson, kommer att informera om nämndernas arbete.” (Ur programbladet)